عروسي
مجله جشن عروسي

نگاهي بر تاريخچه كيك ازدواج

كيك ازدواج به زمان امپراتوري روم در حدود ۴۰۰۰ سال پيش از ميلاد مسيح برمي‌ گردد. در ابتدا در مراسم عروسي نوعي نان تهيه مي‌ شد كه به مرور زمان به شيريني آن افزوده شد. در ۱۰۰ سال پيش از ميلاد ابتدا يك تكهٔ سفت نان شيرين يا كيك ميوه توسط داماد خورده مي شد و باقيماندهٔ آن خورد شده و بر سر عروس ريخته مي‌شد. اين رسم امروزه به صورت بريدن كيك و در دهان گذاشتن آن توسط عروس و داماد تبديل شده‌ است. در قرن هفدهم ميلادي شكر قنادي بوجود آمد. كيك ازدواج به سبك غربي در كشور بريتانيا به وجود آمد و روش‌ هاي تزيين آن مانند استفاده از خمير فوندانت، يخ‌ چينه مجلل در اين كشور توسعه پيدا كرد. در قرن نوزدهم ملكه ويكتوريا در جشن عروسي خود كيكي ابداع كرد. اين كيك با يخ‌چينه مجلل تزيين شده بود و ۳۶ سانتيمتر عمق، ۲٫۸ متر عرض و ۲٫۲ متر ارتفاع داشت. اين كيك چند طبقه بود. اين كيك نمونهٔ بنيادي براي كيك‌ ازدواج امروزي به سبك غربي به شمار مي‌رود. اين سبك از كيك به عنوان كيك ازدواج ويكتوريايي شناخته مي‌شود و در اصل نوعي كيك ميوه‌اي است كه با يخ‌چينهٔ كاملاً سفيد پوشانده شده‌است اما امروزه ممكن است نوع كيك از نوع ميوه‌اي نباشد.

تزيين كيك ازدواج

از انواع مختلف تزيين كيك ازدواج مي‌ توان از مدل كيك توري ياد كرد . در اين مدل كيك ، تمامي سطح كيك عروسي با خمير فوندانت پوشانده شده و با خميري كه به شكل تور معمولاً گلدار نقش انداخته شده تزيين مي‌ شود. قالب خمير را مي‌ توان با استفاده از تور لباس عروس تهيه كرد به طوري كه خمير توري روي كيك طرحي مشابه با تور لباس عروس داشته باشد.

كيك ازدواج در فرهنگ‌ هاي مختلف

از آنجايي كه كيك ازدواج در اكثر كشورهاي جهان يكي از اجزاي مراسم ازدواج است اين كيك داراي اشكال و انواع گوناگون است. بسياري از كيك‌ هاي عروسي جهان ريشه بريتانيايي دارند.

امروزه اغلب كيك‌ ازدواجي كه در بريتانيا بكار مي‌رود نظير كيك‌ ازدواج قرن نوزدهم است. نوع كيك معمولاً ميوه‌اي است كه بر روي آن ليكور ريخته شده و سپس با يك لايه از خمير بادام يا فوندانت پوشانده مي‌شود. روي كيك نيز با يخ‌ چينه مجلل تزيين مي‌ شود.

كيك ازدواج امروزي سنت هاي قديمي زيادي را پشت سر گذاشته است. يكي از سنت هاي اوليه مربوط به اين كيك در رم باستان بوده است كه روي سر عروس ناني به دو نيم مي كردند تا براي زوج خوشبختي و شانس بياورد. ولي كيك هاي عروسي مدرن از مراسم ازدواج پرنس لئوپولد، دوك آلباني، در سال ۱۸۸۲ الهام گرفته شده اند. كيك عروسي او در واقع اولين كيك كاملاً خوراكي بود.

خرافات زيادي در مورد كيك عروسي وجود دارد. در عروسي هاي سنتي آمريكايي، از دوشيزگان دعوت مي شد تا روبان هايي را كه به زير هر لايه از كيك وصل شده بود بكشند. فقط يكي از روبان ها به يك حلقه يا مهره وصل بود و هر كسي كه اين حلقه يا مهره به او مي رسيد، نفر بعدي بود كه ازدواج مي كرد.

در كشورهاي ديگر، كيك ازدواج روي سر عروس بريده مي شود تا فرزندآوري عروس تضمين شود و زوج خوشبخت شوند. بعضي از مردم دنيا نيز معتقدند كه خوردن خرده ريزهاي كيك خوش شانسي مي آورد زيرا كيك ازدواج نماد خوشبختي و زندگي خوب تازه عروس و داماد است.

حتي افسانه هايي وجود دارد مبني بر اينكه ساقدوش هاي عروس با آرزوي شوهردار شدن در آينده اين كيك را مي خوردند. اين ساقدوش هاي اميدوار تكه اي از كيك را به خانه مي بردند و زير بالش خود مي گذاشتند. بعضي از آنها نيز بعد از گذراندن تكه هاي كوچكي از كيك از حلقه ازدواج ، آنها را داخل جوراب چپ شان و بقيه اش را در زير بالشت شان مي گذاشتند.

بريدن كيك نيز پر از نماد و سمبل است. در دنياي قديم كيك را در ميان مهمانان توزيع مي كردند و اين كار فقط توسط عروس انجام مي شد، زيرا معتقد بودند اين كار باروري عروس را تضمين مي كند. با بزرگتر شدن جشن عروسي ها و تعداد مهمانان اين وظيفه شامل داماد هم شد و داماد به عروس در بريدن كيك و تقسيم آن بين مهمانان كمك مي كرد. با شروع اين سنت، عروس و داماد قبل از توزيع كيك، تكه اي از آن را با هم مي خورند و اين كار نماد اتحاد و پيمان ابدي آنها براي مراقبت از يكديگر و بودن در كنار هم براي هميشه است.

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱ دى ۱۳۹۶ ] [ ۰۶:۰۰:۰۰ ] [ مخبر ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 30
دیروز : 21
افراد آنلاین : 1
همه : 7893
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب